KAKAV (Theobroma cacao), 500 g

KAKAV (Theobroma cacao), 500 g

59,95 

100% pasta iz kakavovih zrn

Ni na zalogi

Obvesti me, ko bo izdelek na zalogi

 

  • organski, 100% naravni kakav iz Peruja
  • ročno pridelan
  • zdravilo za srce in žalost
  • sprošča
  • stimulira

 

Ljudje so tisočletja smatrali kakav za sveto rastlino. Sedaj se lahko pridružite ponovnemu odkrivanju te rastline in izkusite njene koristi sami.

 

Kakav, imenovan tudi hrana bogov, je čista esenca čokolade in spada v isto družino kot Ayahuasca ter ima posebno mesto v tradicionalni medicini. Ceremonialni kakav je ročno pridelan iz kakavovih zrn v Peruju in neprocesiran uvožen v Evropo. Lahko se uporablja v manjših količinah kot stimulant in zdravilo, ali v večjih količinah kot medicina za odpiranje srca.

 

Kakšna je razlika med ceremonialnim kakavom in 100% kakavom ali čokolado iz trgovine?

 

Za razliko od čokolade, ceremonialni kakav ne vsebuje sladkorja, mleka, konzervansov ali česa drugega, kar bi lahko motilo ali zmanjšalo koristi čistega kakava.

Nadalje obstaja velika razlika med ceremonialnim kakavom in 100% kakavom iz trgovine. Slednji je izdelan iz kakavovih zrn katerim je bilo odvzeto kakavovo maslo in tako ostane le kakavov prah. Nadalje so lahko prisotni aditivi in konzervansi, kljub oznakam ‘bio’ in ‘100%’.

 

Poreklo in zgodovina:

Kakav, ta naravni čudež, izvira iz srca deževnega gozda. Njegova unikatna aroma in prefinjen okus so bila cenjeni skozi stoletja, saj nas popeljejo v čaroben svet narave. Kakav ni le sestavina, je življenjska sila iz zemlje, gojen z ljubeznijo v tropskih regijah po celem svetu.

Med antičnimi mezo-ameriškimi civilizacijami je bil kakav pogosto pripravljen kot svečana pijača. Običajno je šlo za penast napitek iz zmletih kakavovih zrn, zmešanih z vodo, začimbami in včasih čilijem. Verjeli so, da ima božanske in afrodiziakalne lastnosti. Dostopen je bil le generalom, plemstvu in duhovščini.

Kakavova zrna so bila tako cenjena med Azteki in Maji, da so jih uporabljali kot obliko denarja.

Theobromin:

Aktivna molekula kakava je theobromin (theo -bog, broma -hrana). Danes vemo, da ta oksidira srce, možgane in druge organe. Tako dokazano znižuje nevarnost za visok krvni pritisk in bolezni srca, medtem ko spodbuja občutke ljubezni, sočutja in sočustvovanja. Dovolite mu, da odpre vaše srce in poglablja vaše povezave z drugimi.

Kakav je bil stoletja čaščen kot srce odpirajoča, razpoloženje izboljšujoča superhrana. Bogat je z antioksidanti, vitamini in minerali, zagotavlja naraven dvig energije in mentalno jasnost. To je ključ do odklepanja vašega polnega potenciala.

Uporaba:

Redna uporaba, 10 g:

10g po skodelici je dovolj za redno uporabo. Napitek je okusen, zdravilen in sproščujoč.

Kakav je grenkega okusa, zato ga lahko sladkamo z naravnimi sladili kot je med.

Ceremonialna uporaba, 40g: 

Če zaužijemo kakav v zadostni količini in v pravem okolju, je močan katalizator za vse vrste notranjega dela. Kakav oksidira in odpre srce in tako ponudi priložnosti za zdravljenje in rast. Odlično se ujema z mnogimi drugimi praksami, vključno z meditacijo, jogo, plesom, šamanskimi potovanji.

 

Prevod deklaracije:

Izdelek ni primeren za nosečnice, ljudi z zgodovino mentalnih ali fizičnih težav ter mladoletne osebe. Ne uporabljajte če jemljete zdravila na recept ali trpite za zdravstvenimi težavami. Ne uporabljajte med vožnjo in med aktivnostmi, ki zahtevajo pozornost. Če opazite stranske učinke prenehajte z uporabo. Shranjujte v suhem, hladnem in temnem prostoru izven dosega otrok.

Pakirano: 500 g

Share on facebook
Share on twitter
Share on email