PEGAN (Peganum harmala), 10g

PEGAN (Peganum harmala), 10g

12,95 

Zelišče

Na zalogi

Poreklo in zgodovina:

Pegan uspeva na Bližnjem vzhodu in v južni Aziji.

Indijska plemena so uporabljala kombinacijo Peganovih semen in njim svetih (psihedeličnih) gob za zdravljenje in samospoznavanje. Psihedelična izkušnja je namreč biokemično praktično identična poglobljenim stanjem meditacije.

Kombinacija rastline in gob je eden izmed kandidatov za mitično zdravilo soma, ki je opevana v Vedah, temeljnih spisih hinduizma. Psihedelične gobe pogosto rastejo na kravjih iztrebkih, kar je dejanski razlog, da so krave v tem delu sveta svete.

Pegan je bil zaužit eno uro pred gobami. Ta je umiril želodec in ga spravil v receptivno stanje. To je imelo za posledico močnejši in čistejši učinek gob, brez slabosti.

Delovanje:

Pegan se lahko uporablja sam za sproščujoče in zdravilne učinke ali za ojačanje delovanje psihadeličnih gob.

Peganovi alkaloidi (harmin in harmalin) spodbujajo nevrogenezo oziroma rast možganskih celic, imajo sproščujoč učinek in antioksidantno delovanje. Pegan prav tako ojača delovanje psihadeličnih gob za 1,5 do 2 krat.

Pegan je tako imenovan zaviralec oziroma inhibitor monoamino-oksidaze (MAOI). Monoamino-oksidaza je encim, ki razgraja aktivno molekulo psihedeličnih gob (psilocibin). Pegan tako ojača učinek gob in preprečuje slabost.

 

Uporaba:

3 g vmešajte v čaj ali drug napitek 15 – 60 minut pred želenim učinkom.

Prevod deklaracije:

Ta izdelek ni primeren za otroke ter ljudi, ki so noseči ali dojijo. Če uporabljate zdravila na recept ali imate težave z mentalni zdravjem se posvetujte s svoji zdravnikom pred uporabo. Ne uporabljajte med vožnjo. Shranjujte v suhem in hladnem prostoru, izven dosega otrok.

Država porekla: Nizozemska

Pakirano: 10 g

Share on facebook
Share on twitter
Share on email