PEGAN (Peganum harmala), 10g

PEGAN (Peganum harmala), 10g

9,95 

Prehransko dopolnilo

Ni na zalogi

Obvesti me, ko bo izdelek na zalogi

Poreklo in zgodovina:

Pegan uspeva na Bližnjem vzhodu in v južni Aziji.

Indijska plemena so uporabljala kombinacijo Peganovih semen in njim svetih (psihedeličnih) gob za zdravljenje in samospoznavanje. Psihedelična izkušnja je namreč biokemično praktično identična poglobljenim stanjem meditacije.

Kombinacija rastline in gob je eden izmed kandidatov za mitično zdravilo soma, ki je opevana v Vedah, temeljnih spisih hinduizma. Psihedelične gobe pogosto rastejo na kravjih iztrebkih, kar je dejanski razlog, da so krave v tem delu sveta svete.

Pegan je bil zaužit eno uro pred gobami. Ta je umiril želodec in ga spravil v receptivno stanje. To je imelo za posledico močnejši in čistejši učinek gob, brez slabosti.

Delovanje:

Pegan je tako imenovan zaviralec oziroma inhibitor monoamino-oksidaze (MAOI). Monoamino-oksidaza je encim, ki razgraja aktivno molekulo psihedeličnih gob (psilocibin). Pegan tako ojača učinek gob in preprečuje slabost.

Dodaten bonus Peganovih alkaloidov (harmin in harmalin) je spodbujanje nevrogeneze oziroma rasti možganskih celic, sproščujoč učinek in antioksidantno delovanje.

Uporaba:

0,2 – 0,3 g vmešajte v čaj ali drug napitek eno uro pred želenim učinkom. Ne mešajte s SSRI-ji in podobnimi zdravili ter se izogibajte hrane bogate s tiraminom. 

Prevod deklaracije:

Shranjujte izven dosega otrok. Izdelek ni nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Ne uporabljajte če ste noseči ali dojite.

0,2 – 0,3 g vsebuje dovolj harmina in harmalina za blokiranje monoamino-oksidaze za 6 ur. Pegan vsebuje visoko koncentracijo snovi, ki blokirajo delovanje monoamino-oksidaze. Med uporabo se izogibajte hrane, ki vsebuje tiramin. Ne mešajte s SSRI-ji in podobnimi zdravili.

Država porekla: Nizozemska

Pakirano: 10 g

Share on facebook
Share on twitter
Share on email